Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is een zelfverdediging en vechtsport die zich richt op grappling en grondvechten. Tijdens het beoefenen van BJJ wordt er geen gebruik gemaakt van stoten of trappen. Hierdoor is de sport heel toegankelijk voor vrijwel iedereen. Het concept achter BJJ is dat een kleiner, zwakker persoon een sterkere tegenstander kan verslaan door technieken te gebruiken die het gewicht van de tegenstander opvangt en controleert. Het doel in BJJ is je tegenstander op de grond te controleren door middel van dominante posities, klemmen of verwurgingen. Omdat er geen stoten en trappen voorkomen in het BJJ, kan deze sport op verschillende intensiteiten worden beoefend met een veel kleiner risico op blessures dan bij andere vechtsporten. Door de jaren heen is de effectiviteit van BJJ niet onopgemerkt gebleven en is het vooral in Amerika explosief gegroeid. Ook in Nederland en de rest van Europa kent BJJ een sterke groei.

Waarom Braziliaans Jiu Jitsu?
• Zeer effectieve zelfverdediging en vechtsport.
• Full Body Workout – In het BJJ gebruik je je gehele lichaam en worden bijna al je spiergroepen getraind (armspieren, beenspieren, core).Daarnaast is het ook een goede cardio workout.
• Functionele kracht – Tijdens BJJ werk je met het lichaamsgewicht van je tegenstander, hiermee bouw je functionele kracht op.
• Uithoudingsvermogen – Door het herhalen van technieken (drills) en het sparren bouw je een sterke uithoudingsvermogen, fysiek en mentaal.
• Vriendschap – BJJ is een sport dat in een groep getraind wordt. Hierdoor ontmoet je veel verschillende personen met dezelfde passie en maak je elkaars groei mee in de sport. Hiermee bouw je vriendschappen op, zowel binnen als buiten de gym.
• Vergroot zelfvertrouwen – BJJ is een sport waarin je vooruitgang goed te volgen is. Naarmate je groeit in de sport, zal je veel meer vertrouwen krijgen in je technieken en in je zelf.